Het Project

In het hart van de Europese Wijk van Brussel, op wandelafstand van het Leopoldpark en het Jubelpark en in de nabijheid van winkels, restaurants, musea en openbaar vervoer, ontwikkelt Willemen op de vroegere site van de Ierse ambassade een mixed-use project: ‘Metropolis’. Een commerciële benedenverdieping, 3 verdiepingen kantoren en 7 verdiepingen met in totaal 47 appartementen.


OMGEVING


Metropolis bevindt zich in de dynamische Europese wijk van Brussel, de hoofdstad van Europa. De Europese wijk bevindt zich aan de oostkant van het Brusselse centrum en wordt gekenmerkt door de interessante mix van hedendaagse regeringsgebouwen zoals het Europese parlement en authentieke elementen zoals het Jubelpark en het Leopoldpark. Het Luxemburgplein op 1 kilometer afstand biedt een bruisend en gevarieerd aanbod aan gezellige restaurants en cafeetjes. Met zijn hedendaagse, vooruitstrevende look past Metropolis perfect in dit plaatje en vormt het een hippe, centrale plaats om te wonen, ideaal voor expats.


GEVELS


De gevels zijn opgebouwd uit verschillende materialen. De voorgevels bestaan voornamelijk uit glas in combinatie met aluminium, lichtgekleurde natuursteen en blauwe hardsteen. De uitkragende kop van het gebouw bestaat uit groenkleurig plaatmateriaal en de oostgevel is opgebouwd uit pleisterwerk op isolatie. Wat alle gevels gemeenschappelijk hebben, is hun zeer degelijke isolatiecapaciteit. Al het buitenschrijnwerk is vervaardigd uit aluminium met superisolerende beglazing. Alle terrassen zijn voorzien van een balustrade: ofwel uit glas, ofwel doet de opgetrokken gevel dienst als balustrade.

THUIS KOMEN IN ALLE LUXE & COMFORT

WONEN IN BRUSSEL - VOORDELEN VAN HET CENTRUM - BADEN IN LUXE

In het hart van het Brusselse Gewest

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook het centrum van Europa en een wereldstad. De stad heeft alles wat u van een grootstad kunt verwachten: een ruim onderwijsaanbod, een scala aan winkels, musea en monumenten, en een uitgebreid openbaarvervoernetwerk. Naast zijn bruisende, stedelijke karakter biedt Brussel met de verschillende natuurparken ook de mogelijkheid tot ontspanning en rust. Het is tegelijk een cultureel trefpunt en een stad van evenementen.

Met zijn centrale ligging is Brussel goed bereikbaar vanuit alle hoeken van het land, via de E19, de E40, de A12, de E429 en de E411. Daarnaast heeft Brussel ook een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, de nodige taxibedrijven en verschillende treinstations, bediend door zowel nationale als internationale lijnen. Zo bereikt u vanuit Brussel ook gemakkelijk andere metropolen, zoals Londen, Parijs en Keulen. En zelfs de internationale luchthaven Brussels Airport is bereikbaar met een treinrit van 20 minuten, waardoor de weg naar exotische bestemmingen wijd open ligt.

Voordelen van het centrum

Van de Grote Markt tot het Muntplein, van het Atomium tot Manneken Pis, van de Ancienne Belgique tot de Bozar: Brussel leeft. Er is altijd plaats voor een gezellig terrasje of culturele uitstap. Met zijn historisch erfgoed en rijke geschiedenis heeft Brussel een eigen identiteit en valt er altijd wat te beleven. Het hele jaar door zijn er tal van leuke activiteiten zoals het festival Bruksellive, de kerstmarkt en het tweejaarlijkse Bloementapijt waarbij straten en pleinen versierd worden met bloemen.

Brussel is het bestuurlijke centrum van de Europese Unie met belangrijke instellingen als de Europese Commissie, het Europese parlement en het secretariaat van de NAVO. Daarmee is Brussel, en specifiek de Europese wijk, het grootste politieke centrum van de wereld na Washington D.C. Brussel is meer dan zomaar een stad, het is een epicentrum van geschiedenis, cultuur en business. Een wereldstad die elke dag opnieuw weet te verrassen

Een appartement is meer dan een ruimte waarin u slaapt en eet. Het is de plaats waar u leeft, en thuiskomt in alle luxe en comfort die u wenst. Zoals de behaaglijke warmte van vloerverwarming (standaard in elk appartement) en het vrije gevoel van hoge plafonds.

Voor de finishing touch werkt Willemen niet met de eerste de beste, maar uitsluitend met de beste vakmensen en grondstoffen. De kwaliteit en duurzaamheid van de materialen ligt onwrikbaar vast. Wat u zelf kiest? De stijl: klassiek en tijdloos, of eerder authentiek en puur? Sober wit met enkele accenten, of liever warme aardetinten? Wat u ook kiest: u bent gerust, want u krijgt gegarandeerd een hoogstaande en duurzame afwerking. Zo geniet u nog lang van uw luxeappartement op toplocatie.


Prestaties

Een goede isolatie behoort ondertussen tot de basisuitrusting van alle hedendaagse woningen en appartementsgebouwen. Logisch, want het heeft vele voordelen: eerst en vooral een lage energiefactuur, omdat een goed geïsoleerd appartement minder moet worden verwarmd tijdens de koude wintermaanden. En ten tweede krijgt u een lagere CO2-uitstoot, waarmee u het milieu een handje helpt.

Daarom worden alle woningen en appartementen in Metropolis optimaal geïsoleerd. Elk appartement heeft zijn eigen E-peil, met een maximum van E70. Bij oplevering krijgt u het definitieve certificaat, specifiek voor uw appartement.

Kantoren

Dit nieuwe bouwproject staat op het domein van de vroegere Ierse ambassade. Het omvat 47 appartementen, commerciële ruimtes op het gelijkvloers, en kantoren van de eerste tot de derde verdieping. Via de ingang aan de Froissartstraat komt u in een ondergrondse parkeergarage met twee verdiepingen. De hal en verticale circulatie van de kantoren naar de ondergrondse garage zijn afgeschermd van de appartementenhal. De parkeerplaatsen en gemeenschappelijke fietsenstalling vindt u in de ondergrondse garage.

LOCATIE

Het gebouw is centraal gelegen, op een paar stappen van de Schuman-rotonde. U bereikt het gemakkelijk vanuit alle windstreken: via de E19, de A12, de E429 en de E411. Dankzij de verschillende taxidiensten van Brussel verplaatst u zich vlot. En ook het openbaar vervoer biedt goede verbindingen. Denk aan treinstations met nationale en internationale reisroutes. Londen, Parijs en Keulen liggen zo binnen handbereik! Na een treinrit van 20 minuten bent u al in Brussels Airport. Gemakkelijk te bereiken, en de uitgelezen kans om ook exotischere plekken te bezoeken. Uw kantoor in het hart van europa

WENST U MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over Metropolis?
Bezorg uw gegevens via het onderstaande contactformulier, dan helpen wij u graag

Door op verzenden te klikken geeft u Willemen Real Estate toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst.

Bedankt voor uw bericht, wij nemen spoedig contact met u op.